I april i år började vi på Socialmatch att utveckla en ny marknadsplats för microinfluencer marketing. Idéer till vilka funktioner vi skulle utveckla finns beskrivna i en tidigare bloggpost om utmaningar vid marknadsföring via influencers med mindre följarskara. Vi har än så länge bara byggt lösningar för en delmängd av de indikerade utmaningarna och en hel del återstår men nu är vi beredda att släppa in flera kunder och skribenter i utvecklingsprocessen.

Programutveckling har pågått sedan mitten av juni och vi har testat det utvecklade systemet grundligt den senaste månaden. Nu är vi i mål med första versionen och startup-teamet är väldigt stolta över vad vi har åstadkommit och mycket spända på hur våra ansträngningar skall tas emot av den svenska marknaden när vi nu öppnar ridån, bjuder in marknadsförare och influencers och startar förmedlingen av uppdrag.

Och, Socialmatch följer IAB Sveriges influencer marketing standard för avtal, transparens och annonsmärkning även om vi inte kvalificerar för en certifiering pga omsättningskravet ännu.

Varmt välkomna, föreställningen kan börja!