För att koppla Instagram till Socialmatch krävs det att du har en Instagram företagsprofil. Denna guiden går igenom övriga förutsättningar för att kunna koppla Instagram till Socialmatch. Lättast förbereder du kopplingen av ditt Instagram-konto till Socialmatch genom att logga in på app.socialmatch.se från din dator och genomföra följande steg.

Gör följande på Facebook i datorn:

1. Logga in på Facebook om du inte redan är inloggad. Under Dina sidor i dropdown-menyn överst till höger väljer du den Facebook-sida som är mest relaterad till ditt Instagram-konto. Välj den som du själv äger och är admin för. Har du ingen Facebook-sida kan du skapa en ny sida som bara används för att länka ihop Instagram och Facebook.
2. Klicka på Inställningar uppe till höger i 2:a menyraden för Facebook-sidan (inte för ditt privata Facebook-konto).
3. Kontrollera att du har Admin-roll under menyrubriken Administratörsroller till vänster på Inställnings-sidan. Har du ingen Admin-roll för sidan måste du skaffa det. OBS! Det räcker inte med att vara Admin i Facebook business manager.

Gör följande på Instagram i mobilen:

4. Öppna Instagram-appen, välj det Instagramkonto som du vill koppla till Socialmatch och klicka på Redigera profil.
5. Fältet Sida under Företagsinformation kan redan visa den Facebook-sida du vill länka ihop men klicka ändå på den så att du får upp Dina sidor.
6. Klicka på den Facebook-sida som du vill länka. Detta gäller även om rätt sida är markerad. Gå därefter tillbaka till Redigera profil och kontrollera att rätt sida visas till höger om fältet Sida. Om det inte finns någon sida listad måste du skapa en och göra om steg 1-6.

Slutligen går du tillbaka till Socialmatch och lägger till Instagram-kanalen via KOPPLA INSTAGRAM under Lägg till kanaler.

WordPress Theme built by Shufflehound. © 2018-2020 Socialmatch - All rights reserved - Privacy policy.